2008. január 26., szombat

Zseniális!

Carl Warner "Foodscapes" fotósorozata nemrég látott napvilágot, de hetek alatt körbeutazta a világhálót. A minap szerkesztőségünkbe is eljutott.


Kenyérhegyek és brokkolierdő karfiolfelhővel és kurkumaösvénnyel.

A fotós az éléskamrából állította össze képeinek témáját. Bármennyire is hihetetlen, tájképeihez kizárólag zöldség-, gyümölcs- és egyéb élelmiszerportrékat vegyített. Szándéka szerint kevésbé festményszerű, inkább élethű, realisztikus 3D képeket tervezett, amik a valós életet utánozzák olyan módon, hogy a felhasznált kisebb élelmiszerek a természet építőköveit helyettesítsék.


Olaszos hangulatú vidék parmezán kolostorral, mozzarella felhőkkel, paprika citrusfákkal, gombával, bazsalikommal, petrezselyemmel, babbal. Mind megtaláltad?

A fotós bevallása szerint a sorozatot részben a manapság mindennapos téma, az egészséges étkezés inspirálta, míg a kompozíciók megalkotásában az Óz, a csodák csodája és a Charlie és a csokigyár - népszerű brit regény (Roald Dahl: Willy Wonka) - mesés képei segítették.


Naplemente a lazactenger partján, kenyérsziklákkal, burgonyakövekkel, borsócsónakkal

Ahhoz, hogy képei élethű, 3D hatásúak legyenek, egy 2x1x0,5 méteres táblán berendezte a jelenetet, majd részletenkén lefotózta az egyes szereplőket.


Tengerfenék karfiollal, káposztával, csigatésztával, rizzsel

Carl Warner szeretné, ha egyszer fotói egy mesekönyvet illusztrálnának, evvel is támogatva az egészséges étkezést. Bár bevallása szerint 4 gyermekére sosem erőltette a rendszeres zöldségfogyasztást, annyit azért biztosan állíthat, - vallotta be Warner - hogy gyerekei legalább nem játszanak annyit az étellel, mint ő.


Téli táj sonkából, felvágottból

Ha bármelyik képre kattintasz, további képeket láthatsz a fotósorozatból, vagy ha nagyobb méretben szeretnéd megnézni a fotókat, azt megteheted Carl Warner honlapján.


Nincsenek megjegyzések: